Felelősségvállalás

Az átalam támogatott szervezetek:

A "Harkai Iskoláért" alapítvány
Harkai Alpokalja Sportegyesület Tigrisek utánpótlás csapatai
Harka Község Önkormányzata
Szeretet háza alapítvány Sopron


Itt biztonságban vannak az adataid!

Számomra fontos, hogy te és én is biztonságban tudhassuk adatainkat a interneten. A webáruházam ezért egy banki erősségű biztonsági kódolást használ. A TLS, a Transport Layer Security elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. A webáruházam rendelkezik egy 256 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A Let's Encrypt non-profit internetbiztonsági kutatócsoport teszi lehetővé a 256 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítja a TLS alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program a TLS segítségével az adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el hozzám, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.


Számomra nagyon fontos a hulladékcsökkentés, a fenntarthatóság és altalánosságban a környezetvédelem. A nálam folyó munkám során nagy figyelmet fordítok arra, hogy minél kevesebb szemetet termeljek és fenntartható forrásokból származó, minőségi anyagokkal dolgozzak.

A szállításhoz FSC minősítéssel rendelkező csomagolóanyagot is használok.

Az FSC tanúsítvány azt igazolja, hogy a papír alapanyagául szolgáló fa kitermelésével az erdészetek nem veszélyeztetik az erdők fenntarthatóságát, az erdő élőlényeinek lakhelyét, hanem úgy gazdálkodnak ezzel az erőforrással, hogy az biztosan és folyamatosan megújulhasson.

A tanúsított erdőkben folyó fakitermelés minimálisra csökkenti az erdő növényeire, állataira és egyéb élőlényeire gyakorolt hatást, a helyi közösségek részesednek a gazdálkodás hosszú távú előnyeiből, az erdőgazdaságot pedig úgy tervezik és irányítják, hogy nyereséges legyen, de a megtermelt profit ne veszélyeztesse az erdő regenerációját.

Infó az FSC-ről magyarul


Hulladékcsökkentés a Ritakreatívnál

Mosható arctisztító korong

 

Csökkentsd! Nézz körül, hogyan tudnál kevesebb mindent a kukába dobni. Bea Johnson Zero Waste Otthon könyvét ha te is olvastad, tudod mi az az 5 “R“. Reduce, azaz csökkentsd. Vagy Recycle, azaz hasznosítsd újra. Kinek melyik tetszik. A lényeg, hogy megfogadtam a tanácsokat.

 

Szabási hulladékra varrt pamutfrottír korongok

 

Én a vállalkozásom által termelt szemetet csökkentem, amikor a szabási hulladékom hasznosítom. Az arctisztító korongok apró, varrás során keletkezett anyagdarabokból készülnek nálam. Ezeket hasznosítom újra. Igyekszem mindig úgy szabni az anyagokat, hogy a minta szép legyen a terméken, tehát nagy odafigyeléssel készülnek.

 

Szaporodik a kupac

 

Az eldobható vattakorongok környezetbarát, újrahasználható, mosható alternatívái ezek a korong alakú textilpárnák. Reuse, azaz használd újra meg újra.

 

Hamarosan kész egy adag

Refuse, azaz utasítsd el. Például a termékcsomagolást elutasíthatod. Minden nagyobb városban van már csomagolásmentes bolt. Használd ki ezt a lehetőséget és vásárolj ilyen módon. Amikor arctisztítókorongjaimat vásárolod, csomagolás mentesen teszed, nincs papír vagy műanyag csomagolása a termékeimnek.

Hulladékmentesen élni szemléletváltást, tudatosságot, előretervezést és szervezést igényel, de ha valaki követi Bea Johnson 5R-koncepióját, hamar rákaphat a dolog ízére. Ezek angolul a refuse, reduce, reuse, recyle, rot, vagyis magyarul utasítsd el, csökkentsd, használd újra, dolgozd föl, komposztáld. Ha arctisztító korongjaimat életük végén komposztálod (Rot), akkor pipa az 5R!

Sorakoznak, mint a kiskatonák

A gyártás során zömében OEKO-TEX Standard 100 minősítéssel rendelkező anagokat használok.

Az OEKO-TEX Standard 100 címke textil és ruhaipari termékekre vonatkozik, és abban segíti a vásárlót, hogy tájékozódjon a textíliákban előforduló problémás anyagokról és az egészségre káros színezőanyagokról. A címkével jelölt ruhák és textíl anyagok károsanyag szempontból ellenőrzöttek és a termékek előállítása során is garantálja a környezetbarát termelést.

Info az OEKO-TEX Standard 100 minősítésről magyarul

 

Webáruház készítés
vatera.hu